Нові правила розмитнення авто зі США - останнє подорожчає через підвищення митницею ставки витрат на транспортування

Розмитнення авто

Для багатьох автомобілістів квітень почався з прикрої новини -з 1квітня 2021 року митна служба надіслала підрозділам листа "Про витрати на транспортування", в якому регулюється визначення митної вартості транспортних засобів, що припливають в Україну з США.

 Адже при розмитненні враховується не лише вартість автомобіля, про яку митниця бере інформацію від сервісів, що показують результати торгів на аукціонах США, але й витрати на транспотування до України. До 1 квітня витрати на транспортування зі США рахувались стандартизовано - по 400 доларів за кожен автомобіль. Хоча і ця сума далека від реальної вартості, адже вона коливається в залежності від місця розташування порту США (від 700 до 1300 доларів США).

 Тому для точнішого визначення вартості авто, а з ним і об'єму нарахування податків, митна служба на 51 сторінці розіслала додаток з вартістю транспортування автомобілів від найбільших перевізників з різних портів США. До того ж, в майбутньому можливе розділення вартості розмитнення для різних типів кузовів. Наразі середня вартість перевезення авто зі США  збільшиться з 400 доларів до 1000. Але при цьому ціна розмитнення збільшиться лише на 100 - 300 доларів. 

Ще немає облікового запису?

Ви легко можете створити свій обліковий запис. Для цього знадобитися ввести свій email та пароль.

Вже є обліковий запис?

Натисніть на кнопку "ВХІД" щоб відкрити форму входу.